ItaliŽ OVERWINTEREN dť ItaliŽ overwinteren site van Nederland. / This is the website where you can find everything about Italy WINTER VACATIONING.
Voor uw overwinter accommodatie in ItaliŽ

 

                                                Geografie  
Italië heeft een oppervlakte van circa 300.000km2 en wordt aan drie zijden omringd door water: de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische zee en de Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba horen ook bij Italië. Daarnaast is er nog een aantal kleinere eilanden te vinden: de vulkanische Eolische eilanden en de eilanden Procida, Ischia en Capri. Italië herbergt twee onafhankelijke staten: Vaticaanstad, waarvan de Paus het hoofd is, en San Marino. Het land bestaat uit 20 regio's, die weer zijn onderverdeeld in 110 provincies.
Vijf regio's zijn autonoom: Sicilië, Sardinië, Valle d'Aosta, Trentino-Zuid-Tirol en Friuli-Venezia Giulia.
De overige regio's zijn: Piëmont , Lombardije, Ligurië, Veneto, Emilia-Romagna, Toscane, Umbrië, Marche, Latium, Abruzzen, Molise, Campanië, Apulië, Basilicata, en Calabrië.
Circa 75% van Italië bestaat uit bergachtig of heuvelachtig gebied. Zo'n 20% van het land bestaat uit bossen. Langs de Adriatische kust en delen van de Tyrreense kust zijn stroken laagland te vinden.Klik hier voor ItaliŽ overwinter-
Villas, Appartementen, Campers, Hotels, B&B's, Bungalows en Vakantiewoningen

ItaliŽ INFORMATIE
HIGHLIGHTS uit ons aanbod
Fundadore Travels - Het andere ItaliŽ