ItaliŽ OVERWINTEREN dť ItaliŽ overwinteren site van Nederland. / This is the website where you can find everything about Italy WINTER VACATIONING.
Voor uw overwinter accommodatie in ItaliŽ

 

                                                  Formaliteiten
A
ls u in het buitenland gaat overwinteren zijn er altijd zaken waar u rekening mee moet houden. Hoe lang mag u in het buitenland overwinteren met betrekking tot uw bijvoorbeeld uw verzekeringen? Op deze vragen zullen wij proberen antwoord te geven.
Verzekeringen
Als u nog geen reisverzekering heeft, adviseren wij u deze alsnog af te sluiten voordat u gaat overwinteren. Kijkt u goed wat de maximale reisduur is waarvoor u verzekerd bent en of dit de tijd dekt dat u in het buitenland bent. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen kunt u een speciale reisverzekering afsluiten wanneer u voor langere tijd het land verlaat. Vergelijk de reisverzekering met de dekking van uw zorgverzekering in Nederland; zo voorkomt u eventuele dubbele verzekering en dus extra kosten. Ook van belang is het te kijken naar repatriëringskosten bij ziekte en/of overlijden; dit is niet het eerste waar u aan zult denken, maar is wel van belang als u voor langere tijd gaat overwinteren in Italië.
Checkt u ook de voorwaarden van uw inboedel- en opstalverzekering in geval van het langdurig onbeheerd achterlaten van uw woning. Uw verzekeringsmaatschappij kan u informeren over de maximale toegestane duur van uw overwintering in Italië. Voor het verzekeren van elektronische apparatuur (laptop, telefoon, camera e.d.) gelden vaak aparte voorwaarden; soms is het wenselijk een aparte verzekering daarvoor af te sluiten. Vergelijk ook hiervoor de voorwaarden van uw inboedelverzekering en reisverzekering.

AOW pensioen en ANW uitkering
Mocht u langere tijd in Italië overwinteren dan kunt u uw eventuele AOW pensioen of uw ANW uitkering blijven ontvangen voor zolang u aan de gestelde voorwaarden hiervan voldoet.
Er is wel een aantal factoren die invloed kunnen hebben op de hoogte van uw AOW pensioen of ANW uitkering. Neem daarom voordat u gaat overwinteren contact op met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor uitgebreide informatie.

Huisdieren
Heeft u een huisdier dat u graag mee wilt laten overwinteren en de verhuurder is daarmee akkoord gegaan, vergeet dan niet het sinds 2004 verplichte EU-paspoort voor uw huisdier (hond, kat of fret). Een gezondheidsverklaring van de dierenarts is meestal voldoende bij de volgende dieren: konijnen en kleine knaagdieren, vogels, vissen en amfibieën.

Klik hier voor ItaliŽ overwinter-
Villas, Appartementen, Campers, Hotels, B&B's, Bungalows en Vakantiewoningen

ItaliŽ INFORMATIE
HIGHLIGHTS uit ons aanbod
Fundadore Travels - Het andere ItaliŽ